1e Elftal - Oosthoven

Uw reporter zat nog met een Corsendonk Agnus in de hand ten huize van Horendonks’ eeuwig zestienjarig toptalent Arnouts om diens kersverse dochter te bewonderen toen er al werd afgetrapt. Ik heb dus niet kunnen aanschouwen hoe Horendonk als een bezetene aan 2014 begon. Al na drie minuten dribbelde Van Loon zich schitterend in de zestien van Oosthoven waar hij foutief werd gestuit. Theuns aarzelde niet en trapte de elfmeter voorbij een kansloze doelman: 1-0. Horendonk bleef dreigen en amper vier minuten later werd de score al verdubbeld. Peeters mocht een vrije trap nemen op de eigen helft en zette met een lange bal Van Looveren alleen voor de doel. Van Looveren bleef cool en lobde de 2-0 in doel. Daarna werd de wedstrijd wat evenwichtiger met enkele kleine kansen langs beide kanten. Halfweg de eerste helft kreeg ook Oosthoven zijn penalty na een fout van Deckers maar Snijers had een schitterende redding in huis om te aansluitingstreffer te verhinderen. Die kwam er toch vijf minuten voor de rust. Een vrije trap werd ongelukkig door Beyers in eigen doel gedevieerd: 2-1. Net toen u reporter den Uylenberg betrad werd er bijna opnieuw gescoord. Een voorzet van Van Loon werd door Theuns panklaar gelegd voor Van Looveren die net naast besloot. 2-1 bij rust.
Tekst

Het moet gedonderd hebben in de kleedkamer want de bezoekers want de eerste tien minuten van de tweede helft was er geen houden aan. De kansen van de bezoekers volgden zich in een razende vaart op. Maar Snijers keepte op zeer hoog niveau. En als hij dan toch geklopt was stond Beyers hem bij om de bal op de doellijn te ontzetten. Horendonk kwam dit offensief zonder kleerscheuren door en kon gaandeweg het evenwicht opnieuw herstellen. En het kreeg ook kansen. Na een mooie actie langs Van den Bergh en Van Looveren kwam de bal bij Theuns die al vallend op de paal besloot. Aan de overkant was er opnieuw een heet standje met een vrije trap vanop vijf meter van doel na een terugspeelbal. Maar opnieuw redde Snijers schitterend. Oosthoven probeerde wel maar het bleef opletten voor de snelle uitbraken van Horendonk.
Tekst
Van Looveren werd alleen voor doel gezet maar tipte de bal net naast. Aan de overkant stond Snijers opnieuw pal na een uithaal. Het laatste wapenfeit was opnieuw van Horendonk. De Ren tot bij Van Loon die kon het hele veld oversteken en Van Looveren bedienen die opnieuw net naast besloot. Maar de voorsprong bleef op het bord staan. De ontlading was dan ook enorm toen een goed leidende scheidsrechter het eindsignaal inluidde.

Opnieuw een schitterende overwinning op een top 5 ploeg. En zeer belangrijk om met een driepunter uit de winterstop te komen. Daar Horendonk dit seizoen al iets te vaak een voorsprong in het slot ten grabbel gooide, hield het nu wel vrij vlot stand. De tweede helft werd er vooral geknokt en is het normaal dat je kansen tegen krijgt tegen een, op papier, sterkere tegenstander. Maar als je er dan nog in slaagt om 3 à 4 honderd procent kansen afdwingt weet je dat je genoeg gewapend bent om het verdere verloop van het seizoen aan te vatten. Volgende week wacht er opnieuw een zware dobber. De trekken we zaterdagavond met de bus naar de tweede in de stand, Arendonk. Hopelijk krijgen we de bus opnieuw lekker vol om er een schitterende voetbalavond van te maken! Leeuwen, make us proud!!!!!!

Horendonk:
Snijers, Peeters, Neelen, Deckers, Van Doren, Beyers, Frijters, Van Loon, Van den Berg, Theuns (80’ De Ren), Van Looveren

Doelpunten:
3’ Theuns: 1-0
7’ Van Looveren: 2-0
40’ 2-1