Skip to content

Algemeen

Korte historiek

Op 20 februari 1946 stichten enkele enthousiaste voetballiefhebbers FC HORENDONK.
Vanaf begin jaren 50 wordt gespeeld onder de vleugels van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).
Aanvankelijk was de club gevestigd in de Postbaan om dan later naar de Kraaienberg te verhuizen.
In 1982 wordt dan teruggekeerd naar de Postbaan alweer het complex “Uylenberg” in gebruik wordt genomen.

Jarenlang speelt het eerste elftal in tweede provinciale. Na degradatie naar derde was een terugkeer naar hogerop niet mogelijk. Bij oprichting van vierde provinciale, door een toename van voetbalclubs, dient FC Horendonk in deze nieuwe reeks te starten. Na jaren aan kop te hebben gespeeld in vierde, en met een éénjarige overstap naar derde, lukt het in het seizoen 94-95 opnieuw om de overgang naar derde te bewerkstelligen. In deze reeks speelt FC Horendonk drie jaar een belangrijke rol bij de kopploegen. Het seizoen 98-99 luidt een nieuw tijdperk in, dit van een eigen jeugd. Als gevolg van het arrest-Bosman is er een grote verschuiving van spelers en FC Horendonk beslist hier de kaart van de jeugd te trekken.
Na een jaartje vierde provinciale konden we het seizoen 2000-2001 terug onze plaats opeisen in derde. Na een korte aanpassing konden we ons handhaven in de top van het klassement, met tot kort voor het seizoenseinde uitzicht op een promotieplaats (nl. een 4de plaats wat net geen eindronde betekende).

Doel

FC Horendonk wil aan een groot aantal jonge mensen uit de eigen omgeving de kans geven zich op een sportieve en vooral leuke manier te ontspannen.
Deze jongeren wordt de kans geboden om op een gezonde en aangename manier de voetbalsport te beoefenen, dit zowel tijdens de wekelijkse training als tijdens de wedstrijden in het weekeinde.
Bij de jeugd primeert in de eerste instantie de sport om de sport.

Werking

De club telt een 250 aangesloten leden, waarvan een 125-tal spelers 16 of jonger zijn. Tijdens het seizoen 2015-2016 zullen er 9 jeugd- en 5senioren ploegen actief zijn, waaronder 1 dames ploeg.
Om deze jongeren hierin te steunen kan FC Horendonk een beroep doen op een groot aantal vrijwilligers, gaande van trainers, begeleiders, terreinverzorgers tot bestuursleden en supporters.
Door deze steun van verschillende sympathisanten en zelfstandigen konden wij de laatste jaren de accommodatie aanpassen en vernieuwen zodat wij onze leden in bijna ideale omstandigheden hun hobby kunnen laten beoefenen.

Activiteiten

Wekelijks worden aan de verschillende elftallen één of meerdere trainingen geboden, die uiteraard ter voorbereiding zijn van de wekelijkse competitiewedstrijden. Verder zijn er ook jaarlijks terugkerende activiteiten van extrasportieve aard; zoals de verschillende jeugdfeestjes en –uitstappen, het mosselweekeinde, de Uilse Kermisloop, De Pré Historie Live.